Cayman hotpot

Receptmakare: Henrik Francke

Portioner: 4

Tid: 1 timme 45 minuter

Min vän Anders Kroons recept från Cayman-öarna, där han arbetade som kock ett antal år. Syrligheten från citronen balanseras av råsockret. Får man inte tag på pärlhöna går det alldeles utmärkt med fyra lår av vanlig kyckling istället. Glöm inte att först blötlägga lergrytan en kvart.

Receptet tidigare publicerat i Locket på av Henrik Francke, Kakao förlag.

  • 2 bröst och 2 lår från pärlhöna (eller kyckling)
    saft och finrivet skal av 3 citroner
    3/4 dl råsocker
    5-8 dl liter hönsbuljong
    8 små skalade persiljerötter
    16 torkade fikon
    1 dl färsk grovhackad koriander
    salt, nymald svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg alla ingredienser i en lergryta och häll över hönsbuljongen. Låt stå i ugnen cirka 1 ½ timme. Tillsätt eventuellt lite mer buljong efter hand.
  2. Ta ut lergrytan och kontrollera att köttet är klart. Salta och peppra.

Bild för Henrik Francke

Mer från Henrik Francke


Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke
Bild för Henrik Francke