Citronsill med yoghurt och kryddolja

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6 portioner som liten förrätt

Tid: 15 minuter (om sillen är klar)

Även personer som är skeptiska till sill brukar gilla den här kryddiga anrättningen. Du kan även använda kryddoljan till urvattnade sillfiléer som snabbt vänts i lite citron och socker och sedan marineras i kryddoljan över natten.

  • 1 sats citronsill
  • 3 dl tjockyoghurt
  • 1/4 rödlök
  • ev finhackad saltinlagd citron till garnering
  • Kryddolja:
  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • 4 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 1/2 tsk hel koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chiliflingor
  1. Förbered kryddoljan i god tid. Hetta långsamt upp 3/4 dl olivolja med kryddpeppar, koriander och spiskummin. När kryddorna börjar dota drar du snabbt kastrullen av spisen och slår i resterande olja. Lät svalna.
  2. Låt sillen rinna av ordentligt. Arrangera sillen på ett fat. Droppa över 1/3 av oljan. Skiva rödlöken lövtunt och lägg de över. Klicka på yoghurten. Ringla över resten av kryddoljan.