Enkel svartögd bönsallad

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 3-4 som tillbehör

Tid: 10 minuter

Ibland måste det helt enkelt få gå undan lite. Lite smulad feta är naturligtvis suberbt i salladen. Men det kunde du ju räkna ut själv.

  • 1 burk black eye-bönor1 1/2 msk olivolja
    2 msk finhackad pimento/piquillo/rostad paprika (finns på burk)
    2 msk grovhackad persilja
    1/2 tsk torkad mynta
    2/3 tsk finrivet citronskal
    1 msk pressad citron
    1 nypa socker
    1 msk finhackad rödlök
    salt, nymald svartpeppar
  1. Skölj bönorna noga i kallt vatten och låt dem rinna av i durkslag. Strimla paprikan.
  2. Blanda alla ingredienser (smula myntan) och låt samla smak i minst en kvart före servering.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh