Fänkålssalsiccia

DSC_0355Receptmakare: Margit Richert och SAlsus

Portioner: många korvar

Tid: 2-3 timmar beroende på korvstoppningsmetod

Jag utgick från det här receptet, men jag gjorde om efter eget huvud. Det blev perfekt. Välj en ganska fet bit karré så blir korven saftigare. Jag stoppade på krokfjälster från G Nilsson i Hötorgshallen och de var bra. Fast jag har ju inte mycket att jämföra med.

  • 2 1/2 kg karré
  • 2 vitlökklyftor
  • 3 msk fänkålsfrö
  • 2 msk hel svartpeppar
  • 35 g (2 1/3 msk) salt
  • 1 tsk nyriven muskot
  • 2 tsk oregano
  • 2 dl rött vin
  • fjälster
  1. Skär karrén i marshmallowstora bitar och lägg i en bunke. Stoppa in dem i frysen 30 minuter så att köttet är riktigt kallt.
  2. Finhacka vitlöksklyftorna. Grovstöt fänkålsfrö och svartpeppar. Blanda med saltet, muskoten och smulad oregano.
  3. Ta upp köttet ur frysen och mal det på den grova skivan (8 mm hålskiva).
  4. Blanda färsen väl med vin och kryddor och "massera" degen några minuter så att färsen håller ihop bättre. (Salsus säger 10-15 minuter, men det tyckte jag inte behövdes och korven hade en väldigt fin konsistens.
  5. Skölj igenom fjälstren noga och stoppa korven. Hur du gör kan du läsa här.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert