Mississippi Roast på en macka

Mississippi Roast är en maträtt som nått ohygglig popularitet i USA under ungefär ett år nu. Jag är med andra ord lite sen på bollen. Å andra sidan måste receptet spridas för det är så vansinnigt gott.

Jag lagar på älg, men det går så klart bra med kossa också. Älg är liksom lite godare bara.

Jag vet att internet primärt är till för porrsurfning och att sprida nakenbilder på er själva, men ni får så klart också gärna dela schyssta grejer som publiceras på Taffel. Då älskar jag er lite mer.


Portioner: 4 och en massa kött över
Tid: 4-8 timmar
Du behöver: 

Mississippi Roast

1 kg ordentligt putsad högrev, från älg eller nöt
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 dl mjöl (glutenfri mjölmix funkar fint)
3 msk neutral olja
50 g smör
15 feferonis/peperonis
0,5 dl amerikansk majonnäs
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad dill (måste vara torkad)
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk dijonsenap
persilja för garnering

Mississippimackor (4 stora)

2 baguetter, halverade på längden och uppskurna
smör för stekning (kan skippas)
ordentligt med Mississippi Roast
isbergssallat, strimlad
2 tomater i skivor
2 bollar mozzarella
bladpersilja

Annons
Gör så här: 

Mississippi Roast

Putsa köttet ordentligt och skär det tvärs mot fibrerna så att fiberlängden blir runt 5 cm. Salta och peppra och klappa sedan in mjölet runtom.

Hetta upp oljan ordentligt i en stekpanna och lägg i köttet alldeles när det börjar ryka lite om oljan. Stek sedan köttet runtom så det får fin färg. Det ska fräsa och osa ordentligt om stekpannan.

Blanda ihop ranchsåsen genom att vispa majonnäs, vinäger, dill, paprika och dijonsenap.

Lägg köttet i en gryta (eller en slow cooker), lägg också ner smör och feferoni/peperoni och kleta på ranchsåsen.

Ställ in grytan i ugnen på 125°C med locket på (eller i slow cookern). Kör du med gryta så ta ut den ungefär en gång i halvtimman och ös över vätskan över köttet. Låt stå i ugnen tills köttet går att dra isär med två gafflar. Det tar runt fyra-fem timmar. I slow cookern tar det åtta timmar om du kör på lågtemperaturinställningen.

Ta upp köttet och dra isär det med två gafflar. Jag tycker inte man ska fransa sönder det totalt utan det blir bättre om man siktar på bitar stora som en lagom tugga.

Blanda sedan försiktigt ihop köttet med vätskan och feferonin/peperonin i grytan. Spara gärna köttet i kylen över natten och värm det dagen efter. Servera som jag föreslår nedan i en macka, eller ha det till ris, pommes frites, bakad potatis eller potatismos. Möjligheterna är oändliga.

Det passar väldigt bra att komplettera med något syrligt och/eller chilistarkt. Kanske lite picklad rödlök, lite fetaost eller kanske några picklade jalapenos. Även en god hot sauce gör susen.

Mississippimackor

Skär upp baguetterna och stek snittytorna i lite smör på hög temperatur i en stekpanna. Du kan skippa det steget men det blir väldigt krispigt och gott om du gör det.

Lägg sedan på sallat, tomater, köttet och skivor av mozzarella. Har du en liten gasbrännare så kan du faktiskt värma lite försiktigt på osten för att smälta den, men det är inte nödvändigt.

Servera till en god öl och ät sedan tills du mår dåligt.

PS. Hemlighet: Jag glömde att lägga på mozzarellajäveln när jag skulle ta bilder. Sen orkade jag inte ta om DS.

Bild för Anders Johansson
2016-09-21
Av
Fotograf
Anders Johansson

Mer från Anders Johansson


Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson
Bild för Anders Johansson