Tortilla de morcilla y ajo de oso

Det här är spansk mat när den är som godast och enklast. Inget krångel, men ack så trevlig mat. Lika gott kall på smörgås dagen efter. Enklast möjliga tomatsallad hör till: skivade tomater, olivolja, flingsalt, eventuellt något stänk vinäger av valfri sort.


Portioner: 2
Tid: 20 min
Du behöver: 

7 ägg
2 msk vatten
en nypa salt
2 morcilla
2 msk olivolja
så mycket ramslök du kan avvara, minst två stora grabbnävar

Gör så här: 
  1. Vispa ihop ägg, vatten och salt. Ta fram en stor stekpanna.
  2. Skiva morcillan i centimetertjocka bitar och stek den på medelvärme i olivoljan tills den fått fin färg.
  3. Släng i ramslöken och låt den sjunka ihop lite lite innan du häller på äggen.
  4. Rör om lite försiktigt i början så att rinnande ägg kan nå ned mot botten, men sluta med det när omeletten börjar stelna. När omeletten stelnat nästan helt vänder du upp den på en tallrik och låter den sedan glida tillbaka i pannan. Stek bara andra sidan snabbt, annars blir det torrt och trist.
  5. Skiva i tårtbitar och servera med en tomatsallad. En bit ljust bröd att suga upp olivoljan med är inte så dumt det heller.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert