Tranbärschutney med varma kryddor
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner:8
Tid: 20 minuter
Den här friska chutneyn med trevlig kärvhet passar till patéer, kallskuret och naturligtvis kalkon. Ersätt tranbären med lingon och fintärnat äpple om du inte får tag på tranbär.
- 1 påse (340 g) tranbär
- 2 dl råsocker
- 1 kanelstång
- 3 kryddnejlikor
- 1/2 msk finstrimlat apelsinskal, endast det oranga
- 1 msk grovriven ingefära
- 1 msk portvin eller madeira
- Skölj tranbären noga och plocka bort alla som ser klenmodiga ut.
- Koka upp alla ingredienser utom portvinet i en liten tjockbottnad kastrull i rostfritt eller teflon. Låt puttra under lock 10 minuter.
- Rör ner portvinet. Låt svalna. Låt helst stå och dra ett par timmar eller över natten.