Ananaspaj med lime och kokos
Långt mycket bättre på att köpa frukt än att äta upp den ser jag mig nödgad att baka upp den i stället. Men eftersom jag är bra mycket sämre på att äta kakor än på att baka dem förädlar jag bara problemet. Som tur är har både Magnus och mina arbetskamrater fått sötad tand av mina bakverk.
I ett anfall av dåligt samvete över min obefintliga fruktkonsumtion köpte jag en ananas på ICA. När jag väl betalat för den insåg jag att det var höjden av klimatidioti att köpa en långväga frukt som jag antagligen inte ens kommer äta upp, så det dåliga samvetet mildrades inte nämnvärt. Men jag tröstar mig med att mina arbetskamrater kommer att bli överlyckliga över den här pajen.
Ananaspaj med lime och kokos
Receptmakare: Margit Richert
Portioner: en stor paj
Tid: 1 1/2 timme
En blandning av key lime pie, ananastarte och kokostoppar typ. Lite rom hade varit gott i smeten, men det hade jag inte hemma.
- pajdegen:
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk socker
- 1 ägg
- fyllning:
- 1 burk kondenserad mjölk
- saft och skal av en lime
- 1 1/2 dl kokosflingor
- ev 1 msk rom
- 2 ägg
- 3/4 färsk ananas, rensad och skuren i skivor (eller en stor burk ananasringar i juice)
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i små kuber. Blanda mjöl och socker. Nyp ihop smöret med mjölblandningen till en smulig deg. Blanda ned ägget och tryck ut degen i en stor pajform. Nagga botten och ställ kallt en kvart medan ugnen värms.
- Blanda kondenserad mjök med lime, kokos och rom om du har det hemma. Blanda ned äggen ett i taget. Häll smeten i pajskalet.
- Fördela ananasbitarna överst. Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter.
Kommentarer
Riktigt gött tänkt - fylla den dagliga fruktkvoten med kaka! :)
Sidor