Back to basic
Efter att ha ätit sig genom Normandie och frossat i Paris är vi tillbaka i Sverige. Och regelbundet som en klocka får jag precis samma intensiva begär efter en specifik maträtt som jag alltid får efter resor.
Just den här rätten får jag alltid cravings efter och så fort jag åtminstonet packat upp en bråkdel av grejerna står jag där och gör den simplaste av alla rätter - pasta med tomatsås. Den ska puttra på i lugn och ro en jäkla tid, man får inte stressa den.
Pastan med tomatsås är som en trygg grund att stå på. När man utsatt smaklökarna för nya upplevelser och interyck under en längre period är det inte så konstigt att de behöver varva ner. Precis som kroppen och hjärnan. Man måste låta smakerna av grodlårssalsa, cidermusslor och senapschips sjunka in.
Världens enklaste tomatsås
2 burkar krossade tomater
1 finhackad gul lök
2 klyftor vitlök
Några matskedar matpuré
Nån tärning grönsaksbuljong eller dutt av grönsaksfond
Några teskedar honung
Basilika - torr smulad i och färsk strimlad ovanpå
Salt & svartpeppar
Puttra på i 45 minuter sisådär på lägsta värmen så att det verkligen gukkar ihop sig. Servera med tagiatelle, färsk basilika och massa svartpeppar.