Bageri KIN i Gyllebo Bränneri
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7892","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-151","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"bulldeg_KIN","alt":"bulldeg_KIN"}}]]
Riktigt ruggigt väder på påskdagen. Men inget hindrar att göra en tripp till ett bageri. Ekologiskt och återanvändning är ledord. Framför allt det senare är intressant och Eva Hargne på KIN Bageri i Östra Vemmerlöv, visade mig runt i köket, där degar till bullar stod på jäsning.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7893","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-152","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"kanelbullar_KIN","alt":"kanelbullar_KIN"}}]]
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7891","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-150","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"eva-hargne_KIN","alt":"eva-hargne_KIN"}}]]
Den här ugnen skulle åkt till tippen om vi inte köpt den säger Eva.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7895","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-154","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"formar_KIN","alt":"formar_KIN"}}]]
Vidare kikar vi uppåt väggarna där det ligger formar av alla de slag. Loppisfynd får jag veta. En degblandare målad med guldfärg har blivit hennes mot ett antal limpor.
Kaklet ja, vi har ju inte så mycket pengar och någon ville av bli av med det. Vi kikade och föll direkt för det gula. Det passar precis, liksom den illgula kylen i ena hörnet. Hemtrevligt och mysigt och väl värt ett besök för kanelbullar, surdegslimpor och en kopp kaffe i trädgården till sommaren.
Tur att mamma har Ystads Allehanda och tipsade om det här.
Kommentarer
Loppis är verkligen toppen, man kan hitta så mycket fint och användbart utan att behöva vända plånboken ut och in.
Ha en fin dag :)
jag har hittat hjärte-formar på loppis, använde nyss..
Jag var där en gång i höstas och åt deras smarriga bullar! Vi tog en tur förbi på annandagen men då såg det det heldött ut...
Vi blev så besvikna och äcklade på detta bageri, Ägarinnan Eva serverade oss smörgåsar på GÅRDAGENS BRÖD. Hur kan man göra så på ett bageri och ta fullt betalt? Så idiotiskt.
Tråkigt att höra. Det låter ju inte så smart om man vill ha sina kunder tillbaka.
Så Kristina, varför pratade ni inte med Eva och sa att ni var besvikna, och att ni ville ha rabatt eftersom brödet var från dagen innan. Och vad var det som var äckligt med det?? Vissa tyngre surdegsbröd ska dessutom inte ätas samma dag, utan är både bättre och nyttigare dagen(eller t.o.m. dagarna)efter det är bakat. Jag tycker att det är jättebra att ta tillvara bröd från dagen innan, vad gör du själv med gårdagens bröd, slänger det eller?? Det är inte så särskilt ekologiskt i så fall. "Gammalt" bröd av god kvalité(som KINs bröd)är utmärkt att rosta och riva färsk vitlök på och sedan pensla på ekologisk olivolja. Sätter du sedan på mosad avocado och örtsalt så har du en delicatess av gårdagens bröd. Så hallå, lär er att kommunicera i stället för att snacka skit om vad andra gör för "fel" och kom med bra lösningar i stället för att gnälla!! Snälla!!
Sidor