Bäst just nu: Sol och bad, melon och dragon...
Först är det nedvarvning, sedan ska man hinna vara lite sjuk, bli frisk, få besök för att så småningom tvingas fixa fixet: Tråkiga tidskrävande måsten man inte ville, hann eller orkade med under terminen (i skolans värld är maj-juni inte att leka med).
Men nu har jag börjat semestern på riktigt med att dricka lassi, starta semestersupandet, låna kokböcker på biblioteket, botanisera bland bloggar – upptäcka nya och läsa ikapp gamla.
Jag har solat och badat, gått i sherryskola lite här och var, ätit pakistansk mango, funnit att de platta persikorna kan kallas paraguayos. Nu ska jag bara sortera tankarna, bilderna och recepten så hörs vi snart igen.
Bäst just nu: Färsk lök, dragon, koriander, dill - allt från sabziståndet på Möllevångstorget. Perfekt till somriga grönsaker som är ljuvliga nu: Saftiga tomater, spänstiga gurkor, söt sommarsquash och krispig sallat. Frukter som smakar sommar är aprikoser, persikor och meloner, särskilt vattenmelon. Det första receptet som fick upp mina ögon för kombon melon och dragon var den här gurk- och melonsalladen, men ni måste bara prova Lisas vattenmelonsalsa med rostad svartpeppar och dragon. Annat gott med dragon är dessa gröna koofte.
Kommentarer
Lite tradigt att de platta persikorna ligger i för hög prisklass för att klara av introduceringen i butik. Provade redan förra sommaren - hmpfr!
Tycker jag sett plattpersikorna överallt i år: På torget, i fler småbutiker, på bloggar, hos fruktlådeleverantörer, så kanske de klarar butik så småningom?
Mmm, för att tala fackspråk måste produkten differentieras i det allmänna medvetandet, suck
Förra året lät det så här: http://www.thisislondon.co.uk/lifestyle/article-23715787-the-flat-peach-...
Jag testade "donut-persikorna" förra sommaren men blev tyvärr besviken då de smakade mindre än andra persikor runt den tiden, tyvärr har jag inte lockats att prova igen då "vanliga" persikor är så otroligt goda, trots sin lite mer konventionella form ;) Men kanske fick jag måndagsexemplar??
Nu har jag införskaffat några donuts, tillsammans med en skrynklig pakistansk mango (som jag förstått att även du vurmar för) för fem kronor. Efter att ha ätit upp den enda mangon jag köpte skickades sambon tillbaka för att köpa några till, ett tillfälle som inte får missas!
Jag har också smakat några tråkiga plattpersikor men bara någon enstaka gång. Årets godaste hittills var ganska små och hårda men mycket smakrika. Man kan ju tänka sig att persikorna blir godare ju längre in på sommaren vi kommer.
Pakistansk mango är ljuvligt att bara äta som den är men nu i hettan kan du testa att göra lassi av dem. Vilket fyndpris du fick förresten!
Sidor