2008-11-27 av Petter Bjerke
Bifångst i Hötorgshallen
Var nyss nere på Hötorgshallen och lyckades rädda en marulkslever på väg att dumpas i soptunnan tillsammans med annat fiskrens. Såna fasoner kan tyckas lite onödiga om man känner till att marulkslever är något av det godaste man kan äta. I Japan t ex värderar man levern extremt högt och gör i princip tvärtom. Tar ut levern och slänger resten. Har ätit många trevliga varianter där, som ångkokt, sake-inkokt och rå som typ sorbet till någon Okinawashochu. Förmodligen mitt mest spejsade drinktilltugg någonsin. Stackaren är på röda listan nu så köp den inte, men i soptunnan borde väl vara ok att fiska lite?
Finns såklart ett företag som specialicerat sig på marulkslever (gott om recept här):
Kommentarer
Jag tycker att det vore direkt moraliskt förkastligt att inte rädda marulkslevern från ett så sorgligt öde.
Åt marulkslevern på Akki förra veckan. Och ja, jag betalade för den... Väldigt, väldigt god. Men Röda listan är noterad.
Sidor