2007-12-06 av Margit Richert
Dålig köttfärstajming?
I morgon har min japanske bror inflyttningsfest i Lund. Klart man hjälper till med maten, sa jag och stekte köttbullar på 1,6 kg blandfärs. Det var innan färsskandalen. Tur för mig att de är så goda att ingen kommer kunna motså dem.
Recept får ni inte, för det är busenkelt (och nu vill ni ju ändå inte veta, eller hur?). Hur som helst, gör en vanlig köttbullesmet men låt ströbrödet svälla i vitt vin. Blanda ned stora mängder hackade örter (persilja, rosmarin, oregano, basilika eller vad du nu har hemma). Kör sett gäng soltorkade tomater och en liten näve kapris i en mixer och blanda ned i köttbullesmeten. Bryn i olivolja och efterstek i ugn. Servera ljumma på spett med körsbärstomat, och minimozzarellabollar eller något annat smaskigt.
Kommentarer
Nya taffel.se
Storslaget. Jag älskar den redan
Vílket bra tips om vin i köttbullar! Mina två barn totalvägrar "färdigköttbullar" som de tycker luktar illa. Men förutom lök, ägg och ströbröd har jag inte vågat mig på några variationer ännu -- får väl till att prova ditt när jag väl kommit över äckelkänslan när jag tänker på köttfärs.
Jag hamnade här sedan jag ville kolla vilka som trots ica-skandalen lade ut recept på köttfärsrätter - :-D eftersom jag skrivit om just köttfärs, mer specifikt om råbiff - kan man tänka sig något mer laddat att servera just den här veckan? ;-D
Därför hade jag ett litet råbiff-tema inne på min blogg om ljud...
http://smoothear.com/blog/2007/12/frsch-rbiff-eller-fusk-med-frsen.html
Sedan mitt besök inne på matälskaren häromdagen så måste jag återigen säga att jag verkligen gillar taffel.se!!
Ge mig lite ett par veckor att smälta de senaste dagarnas köttfärsdebatt så ska jag återkomma med barnens betyg av köttbullar à la Gitto! :-D
Sidor