Med anledning av att USA valt en galen rasist till president så tycker jag att vi hyllar den mexikanska maten idag. Nedan följer några recept som jag tidigare skrivit ner på Taffel och på min gamla bloggplats Bara Riktig Mat.
Jag tänker givetvis inte att det gör någon skillnad och det är inte heller mycket till markering, men jag gör det i alla fall.
Först ut har vi några riktigt schyssta och syrliga tonfiskempanadas som syns på första bilden i det här inlägget.
Vi fortsätter med Pollo Entomatado, en kycklinggryta med tomatillos, kryddad med bland annat kanel, oregano och nejlikor.
En närbesläktad variant till ovanstående är Puerco Entomatado, fläsk i tomatillo.
En mexikansk variant på pulled pork hittar man i rätten Cochinita Pibil, som är intressant kryddad med bland annat annattopasta.
Den här mexikanska tortillagratängen är väl lite i och för sig utspädd med lite andra kulturella inslag, men den är himla god ändå.
Vi avslutar med lite dominikanskt, de lär inte heller få det så jävla lätt i Trumps USA.