Fabrique - Tastecasting
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7988","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-329","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"r\u00e5gsur","alt":"r\u00e5gsur"}}]]Massor av bildmaterial ligger och skräpar och oskrivet textmaterial i min anteckningsbok väntar på att bli förvandlat till bloggposter. Dags för ytterligare ett inlägg, nu om Tastecastinggänget som bjuder in till trevliga event för bloggare, Twittrare och andra sociala människor. Numera har de bytt namn till Spot and Tell.
Surdegsbrödsprovning lät så nördigt så att jag bara var tvungen att gå sa pangbruden Julia Skott när vi skiljdes åt i hörnet Odengatan, Sveavägen. Det hade bara fattats att vi endast skulle ha provat surdeg och inget bröd fortsätter hon. Nördig-kulturkille-från-söder-trend...! Jag kan inte annat än hålla med. Vilken hype det utvecklats till!
Det vi båda refererar till är en sk Tastecasting, vilket "innebär att arrangören bjuder på valfri mat, dryck, tilltugg eller evenemang till valfritt antal personer, s k castare." Vi har just varit (läs typ i janiari i år) på Fabrique på Odengatan och fått smaka utsökt rågbröd. Både rågsur, levain, surdeg med valnötter och på dinkel.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7987","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-328","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"299","title":"daniel_fabrique","alt":"daniel_fabrique"}}]]
Med ett utsökt smör från Ile de Ré. David, bakom disken och vad jag förstår ägare, berättar dock att de försöker hitta svenskt smör från en producent utanför Göteborg och även på Väddö.
Bakom bröden står muggar med surdeg och med små skedar så att man kan smaka, vilket jag som äkta matnörd gör. Rågsuren är riktigt sur precis som den ska vara.
Några länkar att läsa mer om surdegsbröd och bröd.
Kommentarer
Kul att inlägget kom upp! Det var jättetrevligt där på castingen. Lite mer sällan som jag är där nu än då i början på året men senaste gången jag var där stod jag i kö bakom Lars Leijonborg! =]
Har du varit på fler castings? Jag skall på Nespresso imorn!
Ja, sent ska syndaren vakna. Kul att träffa dig och andra nördar där. Som du säger Lars Leijonborg är där, stammställe kanske för jag har också stått i kö med honom.
Jag ska leda en tastecasting på fredag med just surdegsbröd. Jag kommer att ha fyra surdegsbröd; ett mörkt med frön och nyttigheter, ett med sirap (som är helt fantastiskt), ett enkelt vitt och ett med lagom mycket rågmjöl. Alla bakade på matlyckans vetesurdeg.
Hur gör man castingen mer intressant? Jag kommer köra en 15 minuters genomgång hur man bakar, men huvudgrejen är själva castingen. Finns det några andra tillbehör som skulle lyfta castingen? Tips mottages tacksamt.
Magnus - svårt att säga. Vilken är din målgrupp och vad är syftet med castingen?
Har du bjudit in nördar som är kunniga eller är det folk som är hyggligt kunniga?
Ditt upplägg låter bra med genomgång.
Ta t ex bilder och lägga upp som folk kan länka till. Det förlänger tiden på eventet i folks sinne. Kanske kan någon filma dig och göra en kort kort film med genomgången.
Lycka till!
Haha David heter ju ägaren (På bilden). Men grymt jäkla bröd har dom dock!
Anton - Tack! Jag ska ändra. =)
Sidor