Forager Black P
Även om hösten dragit igång med allt vad det innebär i logistiktjänster, högt blodtryck och kravlistor långa som dasspappersrullar, så är det ändå ganska gott. Det är ok att kura i fåtöljen, se på tv, dricka cognac, spela spel och bara sitta och glo. "Gloandet" blir något extra om man dricker något starkt under tiden. Tapeten liksom ändrar mönster efter hand som alkoholen sipprar ut i blodet.
En av mina favoriter när det gäller bloggande i kombination med cocktails är Mark Sexauer. En skön inspiratör från nordvästra USA. Av någon outgrundlig anledning kommer många av dagens barstjärnor just från trakterna runt Seattle. Nirvana?
Sexauers senaste cocktail som han tävlade med i GQ/Bombay Sapphire Most Inspired Bartender Search lät spännande, men behövde en liten upphottning. Kummin, som han hade i sin, var inget vidare. Svartpeppar är mycket godare. Gin, Lillet Blanc, svartpeppar, morot, citron, äggvita och bitters. Det här var himla roligt. Moroten och sockerlagen ger en mogen skön sötma och Lillet Blanc skänker fatkaraktär och elegans. Det kittlar faktiskt på tungan och då och då har man turen att få smaka på en smula svartpeppar.
En mogen discopingla som lär bli uppbjuden igen och igen och igen...
Forager Black P
Receptmakare: Johan Karlfeldt inspirerad av Mark sexauer
Den är söt och stark. Den är söt och stark... Och söt.
- 6 cl gin
- 3 cl Lillet Blanc
- 2,5 cl citronjuice
- 2,5 cl sockerlag
- 0,5 äggvitor
- 3 msk fint riven morot
- 3 rejäla tag med svartpepparkvarnen
- 3 stänk Dandelion & Burdock Bitters
- Blanda alla ingredienser i en shaker.
- Ös på med is.
- Skaka loss gäddhänget.
- Sila.
- Garnera med citronskal och ett tag med svartpepparkvarnen.
Skål!