I entrén till Stockholms mest kokande hållbarhetsgryta, kontorshotellet Norrsken, kan det såklart inte ligga nåt burger-hak som serverar gammal ko. Här ligger istället Taku Taku, slowcooked vegan fastfood som de introducerar sig själva som. Hyfsat utmärkt om man 1. Har en kund i samma byggnad. 2. Går på gluten- och mejerifri diet. Med olika varianter på tacos, ramen och bowls får man comfort food utan djurassociasioner, inte så vanligt på fastfoodscenen i Stockholm. De finns även på Paradiset på söder och i city men det här är "labbet" där det åker upp experiment på menyn lite nu och då. Ett utmärkt ställe för hungriga försökskaniner med andra ord.
Jag provar en pulled oats ssäm variant och snålar inte med avocadosåsen eller koriandersrirashan som står i luckan. Goda smaker, framför allt mycket smak, det enda som kanske saknas är en krispig komponent, rostad lök, frön, nåt crunch på toppen hade gett rätten en glad gurkskiva till i min bok. Men man får mycket mat för 100 spänn och vill man kan man köpa en taco för 40:-, kan inte tänka mig ett bättre "jag är bara lite hungrig"-snack, dvs min status 24-7.
För mjölälskare finns det också en imponerande vegansk fikameny, hur de där croissanterna inte innehåller smör är för mig en större gåta än hur folk får nagellack att sitta kvar mer än i två dagar. Men skit i det, ät dom bara, öppet från 7.30 på vardagar och 11.00 på helger. Plus för känslan att sitta mitt i crockpoten av framtidens tänkare som ska säkra vår världs fortsatta existens. Okej, jag tar i men det är vad smart mat gör med mig, jag blir barnsligt troende på att allt är möjligt.
Taku Taku för maten.