Anders Öhman föddes i Västergötland tidigt 1960-tal och föddes upp på Findus fiskgratäng, palt, Skogaholmslimpa och burkskinka med spenat.
Matintresset kom i samband med egna lägenheten och inköp av böckerna ”Mat för två omkring 10 kr”, ”Carl Butlers bästa för IKEA” och en prenumeration på Allt om Mat. Köksutbildningen består av ett kvartssekel med oätbara fiaskon och hyfsade smakupplevelser. Framgångarna kunde främst skyllas på buljongtärningar som numera, på grund av en viss överkänslighet, är bannlysta.
För att få till den perfekta biffen spelar temperaturen en viktig roll. Här kommer vi att visa er ett litet exempel på vad som händer med köttet vid olika tillagningstemperaturer, i detta fall ytterligheterna när det gäller temperaturen. Skillnaderna i slutresultat är påtagliga och illustreras tydligt då vi tillagar biffen vid 200° respektive 80°. Jag hoppas verkligen att ni inte lagar biff vid 200°, men gissar att det säkert är många som skjutsar in den i en 175° varm ugn. Som sagt, här visar jag ytterligheterna för att tydliggöra hur stor inverkan temperaturen har på slutresultatet.
Kommentarer
Bengt denna glidare! Jag har testat ett skånskt och ett öländskt vin, det skånska var bäst.
Jag skulle gärna ta emot tips på vad som faktiskt är gott. Några namn?
”Gott” är ju väldigt subjektivt, men Kullahalvöns halvtorra Solaris är riktigt bra liksom Mäster Johans (som Fritte provade). Sydväst-Nordost är i min smak bäst av de vita 2009:orna: http://ohmansmatovin.wordpress.com/2010/08/20/2009-sydvast-nordost-solaris/
EU betalar ju understöd för att bönder i Europa skall göra sig av med sitt överskottsvin genom att det destilleras till teknisk sprit! Så någon form av avkastning finns nog.
Sidor