Frukost på Zink Grill
I morse var vi på Zink Grill på Biblioteksgatan i Stockholm och åt frukost. Att cykla dit är ett enkelt sätt att åka till Paris. Vi beställde kaffe och varsin croissant med balsamico, jordgubbsmarmelad och några skivor emmenthalerost. Servitören, med sitt långa franska förkläde, kom snart med två stora tallrikar. Croissanten låg mitt på, omgiven av påläggen i små plåtskålar. Gott!
Så frågade jag honom på vilket sätt han tyckte det var godast att begå frukosten. Ska man röra ihop marmelad med balsamico och toppa med osten, eller tvärtom? Alltså, det är klart man gör som man vill, men det är ändå kul att veta hur dom tänkt. Han skrattade till och sa att han minsann aldrig åt croissanter utan höll sig till mörkt och fiberrikt bröd, riktiga grejor alltså. Så han hade verkligen inte en aning.
Jag fattar att han tycker att man ska tänka själv. Men svaret säger mig att han tycker att det är löjligt att sitta på café och äta croissanter och att han egentligen vill jobba någon annan stans, eller ännu hellre ha semester.
Kommentarer
Ja, believe in your own product kan man säga. Jag alltid gärna köpa från dem som trevligt och kunnigt kunna berätta och förklara om produkten.
Första croissant jag fick smaka annars var i Hong Kong på en fransk restaurang tillsammans med några glada amerikanska och koreanska arbetskamrater, på en kaffe paus innan färjan till en portugesisk(inte numera)halvö vid söder om kina, där man kan titta på bl a car racing, fina gamla templar och sedan äta kinesiska maträtter med... oliver!!?
Tycker lyxigt att äta frukost ute ibland: på kaféer som sagt, vid stranden i picnic stil, på fotbollsplan (vet ej varför tycker om fotbollsplan fast tittar aldrig och förstår aldrig fotbollspel), ovanpå torn av till ex templar där man kan se hela by eller stan och kan ge några rester till fåglar, eller kyrkans torn så kan man sedan fråga vaktmästaren om man kan få sätta igång klockorna, mm. :)
...och man kan bjuda kyrkovakten på croissant så kan dem tappa räkningar och går det att lura dem, och man kan ringa klockorna 9 gånger istället av 8 när det är kl 8. :) ( det är bara på skoj )
själv blev jag lurad på 500kr där senast och de var inte det minsta serviceminded.
Nej, dom verkar inte ha gått servicekursen. Synd, för stället är ju jättefint. Men det spelar liksom ingen roll hur snyggt det är om dom som jobbar där inte alls bryr sig om oss som kommer dit.
Jag tycker inte du ska blanda marmeladen med balsamicon överhuvudtaget. Dela croissanten, ät den ena halvan med ost och marmelad och den andra med ost och balsamico.
Behöver ett bra ställe att ta ett avslappnat lunchmöte på och det här låter helt rätt (trots usel service vilket jag som halvamerikan avskyr som pesten). Däremot har jag efter mycket googlande fortfarande inte hittat en lunchmeny eller lunchpriser - det här mötet går på privat nota så det får helst inte gå på över 300 spänn för 2 pers... Vad säger du som vet? Gillar förresten ditt sätt att skriva, låter som en njutningsfull inställning till mat utan att gå över styr som Nigella :)
avskyr den typen av svar... det är deras jobb att svara, inte säga något halvslappt om att dom inte gillar vad dom serverar
man kan tycka vad man vill om amerikansk ytlig trevlighet men efter 7v i USA är de nedslående att komma tillbaka och upptäcka att så få försöker vara trevliga mot varandra för att den andre skall ha en bra dag, inte ens serveringspersonal behärsakr den konsten särskilt ofta
att servera inte är ett yrke i sverige är synd, alla dessa gymnasister och studenter som jobbar extra och inte kunde bry sig mindre om vad kunden tycker är lite tröttsamma
Ja så där är det ju. Att många som jobbar med service på krogen verkligen tar sitt jobb på allvar och inser vad deras attityd betyder för att maten ska smaka gott. Men sen finns det några som inte bryr sig alls. Dom som tänker att det enda viktiga är att bära ut maten från köket till bordet. Att vara trevlig är en talang men också något som man kan lära sig och som borde ha högre status än vad den har på många ställen.
Tack för tipset Robin, jag ska pröva att göra som du skriver nästa gång.
Sidor