Gammal är bäst
För några månader sedan skrev jag att Old Bay var en lokal kryddblandning populär i Chesapeake Bay-området. Det var fortfarande sant när jag bodde i de trakterna (1976-82), men nu ägs märket av kryddjätten McCormick och marknadsförs över hela USA. En välförtjänt succé. Sellerisalt, senapsfrön och lagerblad är kanske de mest inäsanfallande komponenterna, men det är många fler, och framför allt inga smakförstärkare eller andra konstigheter alls.
Old Bay är först och främst tänkt till krabbkok, men passar även till annat: kyckling, fast fisk, krydda till pommes frites. Lubbfilé rullad i en blandning av majsmjöl och Old Bay och stekt i smör är fantastiskt.
Burken på bilden köpte jag i Philadelphia för några veckor sedan. Vet någon var det går att få tag på Old Bay i Sverige? Här finns annars tips för att blanda egen (har ej provat).
Kommentarer
Har tipsat om detta tidigare. De kan säkert blanda Old Bay åt dig, vi brukar få specialblandningar av dem. http://borgebykryddgard.jetshop.se/
@Anna: Jag har inte själv behov eftersom jag precis varit i USA och dessutom har släkt som kan langa. För övrigt tycker jag att det är ganska kul att blanda själv. Men ett bra tips för övriga läsare!
Point taken, de får blanda åt mig istället...
Berätta sedan hur det blev!
Absolut, tveka inte att öppna brev med pulver, bara.
Kryddblandningen finns på Gray's i Malmö. I alla fall för några månader sen.
http://www.grays.se/
Koolt. Vet att jag köpte något liknande som hette McCormick seafood seasoning på Gray's på 90-talet. Det var alltså innan McCormick köpte upp Old Bay.
Vi har köpt Old Bay på Grey's i Malmö i åratal. Bör finnas där fortfarande.
Sidor