Grillbesatta svenskar
Jag har den sista tiden funderat över mitt sjukdomstillstånd "Tvångsmässigt grillsyndrom". Härom veckan pratade jag med några amerikanska kockar (en av dem hade jobbat med Charlie Trotter, den lycklige figuren) som tyckte vi var jättelustiga här i Sverige som var så besatta av grillning. Jag tänkte just säga, "vafan snackar du om, det är ju ni i USA som håller på att barbecua hela tiden" när jag kom på att de har rätt. Eller rättare sagt, amrisarna grillar nog mer eftersom de håller på en större bit av året. Men de är nog inte lika besatta av grillfenomenet som vi är.
Och inte minst jag har drabbats av grillfanatismen. Och då grillar jag inte ens så mycket, eftersom jag bor i stadslägenhet. Däremot blir det läsande, tänkande, pratande (och nu bloggande) om det. Och det säger lite om Sverige att dagstidningar kan ha hela extra bilagor om att grilla. Tänk dig motsvarigheten om typ koka - "Hel extra bilaga om att koka i kastrull". Troligt? Nej. Nu har jag läst grillbilagor, Gourmets grillspecial, små receptbroschyrer som man hittar i affären om grillat och dessutom en del om att grilla i böcker. I natt drömde jag till och med om att jag stod och grillade.
Nu ska jag ut till pappas land, och jäklar om jag kommer att tjata mig röd i ansiktet om att få grilla maten. Jaja, det här brukar gå över till hösten.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"9546","attributes":{"class":"media-image aligncenter","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"225","height":"300","title":"20090716969","alt":"20090716969"}}]]