2008-12-27 av Johan Swanljung
Grönkål bredvid
Häromveckan gjorde Lisa fantastiska lammspjäll. Vi hade ett fint grönkålsstånd från Årstiderna i kylen som blev tillbehör.
Grönkålsfräs med vitlök och chili
Receptmakare: Johan Swanljung
Portioner:2
Tid: 20 minuter
Skriv receptingress här
- 1 mellanstort grönkålsstånd
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1/2 tsk chiliflingor
- salt
- smör-rapsoljeblandning
- Skär loss bladen från ståndet och koka i lätt saltat vatten 7-10 minuter.
- Dränera och skär bladen i tunna strimlor.
- Värm smör och vitlök i en stekpanna. Lägg med grönkålen och chili och fräs på mellanvärme i ca 8 minuter. Salta och servera.
Kommentarer
Ska testa ditt recept. Grönkål är alldeles underbart, fantastiskt gott!!!
Det lät underbart gott! Ska testa det så fort jag kvicknar till !
Gillar också grönkål. En jättebra råvara, nyttig och kan faktiskt odlas i Sverige under en del av den kalla säsongen. Men grönkål ska vara nylagad. Uppvärmt smakar det vidrigt av ladugård!
Tycker fröken Dill
Sidor