2008-07-20 av Isobel Hadley-Kamptz
How to pretend to be a domestic goddess, del 453
I eftermiddags var mina svärföräldrar här. De ville mest gulla med lilla S. Jag kände ett behov av att både befria lägenheten från de mest uppenbara intorkade matresterna mellan golvplankorna och att baka. Eftersom jag knappt hade tid för någotdera blev lösningen att snabb-baka med lätt inspiration från den trevliga och inte minst fint formgivna kakboken A piece of cake, som någon snäll person på förlaget skickat till mig. Det och fuskstäda, såklart. Resultatet blev spektakulärt (och städningen blev ändå förstörd på en gång).
Hallon- och chokladflarn
Receptmakare: isobel hadley-kamptz
Portioner: 8 bitar
Tid: 30 minuter
- 4 skivor färdig fryst smördeg (1 x 2 dm)
- en näve skalad och hackad mandel
- 8 rutor mörk choklad
- 1/2 dl råsocker
- en liten bytta färska hallon
- 1 ägg, för pensling
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tina smördegen på en plåt på bakplåtspapper. Skär varje skiva i två delar. Tryck ner ett glas eller en form i mitten av varje ruta, det ska inte gå igenom.
- Nagga inne i cirklarna med en gaffel. Pensla kanterna med ägg.
- Strö socker och mandel i mitten.
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
- Hacka chokladen. Lägg på i mitten av flarnen (du kan behöva pressa ner mittencirklarna lätt med en sked)
- Grädda i 5 minuter till.
- Lägg på hallon precis innan servering.