Till att börja med – vad jobbar ni med?
LL: Jag är copywriter, matskribent och kokboksförfattare med ett par titlar på mitt samvete.
HF: Jag jobbar inte.
Hur länge har ni samarbetat?
LL: Sedan januari 2007. Jag var hemma med mitt första barn, hade skrivklåda och tänkte väldigt mycket på vad vi skulle äta till middag.
HF: Så en kväll stoppade någon ett mystiskt piller i våra latte och när vi vaknade till sans var vi bloggare!
En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning,
Kommentarer
Jag är mållös.
Ben & Jerry cookie dough and peanutbutter är det största hotet mot badsäsongen för min del, marsipanglassen kan du behålla. ;-)
Ost och glass tillhör varsin drogklass. Är Sucked for life. Och nu har nästa ovana i detta blandmissbruk blivit fransk yoghurt. La Fermiéres med citronsmak säljs i en underbar liten keramikkopp till samma pris som en svulst-magnum.
Får hoppas att jag inte får syn på den glassen alltför ofta i sommar då...annars lär jag väga 10kg mer efter semestern. Är en sucker för glass i allmänhet och kan i princip äta hur mycket som helst bara jag kommer igång. 1 glass är alltid för lite så det bästa är o mjag helt låter bli. Har vid enstaka tillfällen ätit 2 sandwich, 1 magnum mandel och 2 strutar direkt efter varandra och ändå varit sugen på mer...
Tur att det inte händer så ofta haha
Jag håller med Pyttan! :-)
Så glad att jag hittade hit, du skriver så himla roligt och bra! Att det dessutom finns en massa härliga recept gör det hela bara mycket bättre.
Beach 2010 insåg jag var körd när vi investerade i en glassmaskin tidigt i våras... och sen gör ju inte Ben och Jerrys Half Baked glass det hela mycket bättre.
Vad är det för marsipanglass du pratar om? Nu blev jag nyfiken.
Åh, det är den här:
http://www.twitpic.com/1qef3e
Tack söta Anki.
Åhhh, Lotta. Jag skrattar så jag gråter (och löser högt för min man som oxå skrattar gott!). Keep up the good work.
Glass? Någon som äter det som det numera kladdar på pinnar och kallar för glass? Trodde denna blogg hade en mogen publik som inte föll för falska pinnar.
okej, undantag finns men de är inte alltid lätta att finna.
Men TomasR, du får väl ändå hålla med om att det är svårt att argumentera med frusen marsipan? Mig är det övermäktigt. Tyvärr.
Jösses. Jag är en sucker för marsipan. Beachen har aldrig varit nåt för mig... Inbillar jag mig.
Alla har vi något vi faller för, marsipan är dock inte min fallgrop. Jag faller dock än ibland (typ 1 gång på 18 månader) för en halvsmält 88:an men då främst för skalet. Om vi ska tala glass.
Du är en man med karaktär. Jag vet inte hur det är att ha karaktär, men det verkar ju onekligen praktiskt.
Jag kollar ofta in hur andra människor förhåller sig till dessert när de är på restaurang. Somliga som får in en dessert mitt under ett samtal SER inte ens desserten. Dom bara fortsätter prata som om desserten inte fanns!
Jag kan tyvärr inte komma på en enda gång i hela mitt liv då detta har hänt. Jag har massor med färgstarka och detaljerade minnen av efterrätter, vanligtvis någon form av glass, men jag minnas inte ett enda samtal jag någonsin haft på en bättre restaurang.
Gud, det är ju inte klokt när man tänker på det.
Ha, Lotta. Som den där dokumentären om mat jag såg för en tid sedan. Ett dagis med ungar på cirka 4-5 år. Efter lunchen ställde de fram kakor/godis i portioner framför barnen medan de satt i grupper och lekte.
En del tog ingen som helst notis av lockelsen, några smakade och petade undan och en del hade en i det närmaste betingad rörelse som hela tiden dök den på tallriken och plockade.
En del är nöjda när de är mätta, en del kan inte låta bli att fylla på med mer.
jag är lagd åt hållet att jag är nöjd när jag är mätt, vanligen, samt har under en tid helt ignorerat godis varvid intresset försvunnit helt enkelt. Äter man inte sött smakar söta saker alltför sött och inte speciellt gott.
karaktär? mmh, ja, i vissa områden. kanske.
Kanske blir en sockerkaka till lunch idag? För ärligt, det är inte så stor skillnad mot pannkakor med sylt...
Haha. Jag jobbar med mat. Min fina aptit är mitt absolut främsta arbetsverktyg!
Nu ska jag söka upp den där citronyoghurten. Tack Johan!
Ett varningen finger för yoghurten bara - man blir lätt fast. Men skulle du behöva finns min lokala dealer i hörnet Nytorgsgatan/Skånegatan och kallar sig Urban någonting. Annars har Cajsa (påstår sig heta Warg i efternamn) också varan i fråga - men då utan porslinskopp.
Sidor