Julklappar som räcker ända till nyår
Nyårsförberedelserna är igång men jag har bara kommit till klurarstadiet. Jag vet så mycket som att jag ska rulla bollar av getost. Inspirationen kommer från Jens Linder, jag har tidigare provat olika smaksättningar men vad nyårsaftonens småplock ska innehålla har jag inte bestämt än.
Den goda julen varar än för vi har inte hunnit äta upp klapparna som jag kirrade mellan skiften. Möllans ost räddade mig igen, efter nattjobb behövde jag verkligen hjälp men därinne föll allt på plats och jag kom på mig själv med att flina brett och nöjt på vägen hem därifrån. Peter Mårtensson är nog världens snällaste osthandlare och se vilka skatter han har i butiken:
Raclettejärn med värmeljus under, raclette, serranoskinka och balsamicoschalottenlökar: Min julklapp till Patrik. I Berlin frossade vi i raclette och fortsätter med det på hemmaplan men har uppgraderat oss från Lidl till Möllans ost. Apropå Lidl så är det stället inte alls så dumt för även i deras butiker i Sverige kan det finnas tyska specialiteter och deras cornichons var superba till raclette.
Chabichou du Poitou: Från mig till mig och nyårsbubblet.
Kommentarer
gott nytt år, sofia!hoppas du fortsätter blogga, din sida är en ljuspunkt i tillvaron, speciellt nu när de vegetariska ambitionerna fått nytt liv i norrköping!!!
Chabichou och champagne - härligt!!!
Gott nytt år, Sofia!! Slutar riktigt bra, låter det som...
Tack alla och god fortsättning!
Anders, Det blev inte äkta champagne men Pongrácz till chabichoun och resten av plockmaten, det var uppskattat. De andra på middagen hade aldrig smakat osten förut men alla gillade den såklart (^_^)
Gunnel, tack för uppmuntran. Jag vill och ska försöka blogga mer det här året, med extra tanke på Norrköpingsborna.
Ah, grymt med Raclette! Det åt vi ofta när jag bodde i Schweiz, med potatis som mosades med lite smör & nyriven muskot. Fab!
Tack för tipset Mikaela! Asgott (^_^)
Åh ost, jag älskar ost!
Sidor