Kokboksorgie i London (2)
Orginalitet och excentricitet firade triumfer bland kokböckerna i Gourmandtävlingen i London. Vad sägs om titlar som "Demolition desserts", "Balls!" eller den polska kokboken Frukost på sängen med en förment förförisk kvinna i negligé på omslaget. En rysk titel hade en kvinnokropp med ett blixtlås på. Endast den ortodoxe guden vet vad boken handlar om. Ja, här fanns allt mellan himmel och jord.
En av mina favoriter är förra årets nominerade kanadensiska kokobok "Au Pied de Cochon - L'album" – som innehåller en tecknad serie om grisar, kockar och dekadens i största allmänhet, samt en hel del intressanta recept.
Författare är Martin Picard. Det hela är en mycket bisarr historia med ett förord av Anthony Bourdain. Pied de Cochon är en griskrog i Kanada.
Boken är helt klart en del i en stark gristrend bland lite mer udda gastronomiska utgåvor. "Pork and sons" som vi nämnt här i spalterna är en annan.
Kommentarer
Om man läser beskrivningen av boken Teller... så låter det som sådant som har skrivits förut men säkert i bättre form om den nu vinner pris. Kärleken till att njuta typ, mellan eller efter molekylär gastronomi och tråkig skolmat finns något annat som människor håller på att glömma, kärleken till njutningen och till fin (grundläggande) matlagning. Lite grovt översatt.
ja, tidlösa ämnen låter det som. Tack för vägledningen. Författaren har också uppfunnit en galen professor i Götene. Det har nog inte gjorts förut.
Jens, du förråda hemligheten!
Skrev jag uppfunnit. Jag menade upptäckt. En riktig auktoritet!
Ja, da har du rätt i, Jens! Kanske du kan pratar med Prof. Schwedt en gangen. Han älskar dina boken.
Sidor