2011-03-23 av Erik Videgård
Korvnörderi par excellence
OK, bitarna faller på plats.
Taylors and Jones levererar grymma korvar. Vid provsmakningen igår utmärkte sig en Lyonnaise och en Mexican Chili dog. De övriga korvarna var utomförträffliga men inte till det jag vill använda dem till.
På lördag och söndag hittar du dem på Café Saturnus Brunch, en New York Chili Dog med T&Js Mexican Chili Dog och min egen Texas chili samt en Chien Chaud Choucroute med T&Js Lyonnaise och min kärleksfulla surkål. Karintorp har modigt nog lagt ett par flaskor av deras Gröna Ketchup på Posten då de var slut i huvudstaden, hoppas att de hinner fram.
Puh, jag ser verkligen fram emot helgen!
/e.
Kommentarer
Nämenvad... Nu börjar jag snart grina. Kick-offhelg med jobbet i Åre den här veckan, så inte nog med att man ska missa musikquizzet på Zink, nu missar man ju värsta korvkavalkaden också. Bästa upplägget jag sett.
Kommer sitta och sura i backen hela helgen. Inte åka. Bara sura.
Just det, vårt bageri tog efter lite möda fram ett grymt bröd, lite större, lite saltare och med sesamfrön. Gott!
Din idé om godaste surkålen?
Recepttips mottages gärna,
Jag tänkte mig grunden så här sen får jag korrigera lite:
Surkål
150g bacon i kuber
1 gul lök, strimlad
smör
400g surkål
1 äpple, rivet
1 tsk kummin
2 lagerblad
1 dl vitt vin
1 dl kycklingbuljong
1 msk sherryvinäger
s&p
Vad kul att du "törs" prova Karintorps Gröna! Tipset kom från mig, Hazelnut.
Sesamfrön på korvbrödet kom också från mig.
Slut från hybrishörnan :-)
Ja, hurra! Har jag friskat till mig tills dess dyker maken och jag upp i helgen, det här vill vi inte missa!
Hazelnut, du är en pärla och får naturligtvis en fri hund. Se till att jag är på plats bara...
Får jag rabatt på Choucroute korven ;)
Låter grymt föresten, korvkulturen i sverige är ju förkastlig så vi behöver lyfta den!
Patrik. Nej ingen rabatt men du får naturligtvis en som tack för dina idéer se till att jag är där bara!
På mångas förfrågan. Jag jobbar på Saturnus på lördag mellan 07 - c:a 14.00. Vi öppnar 09 med frukost sedan Brunch från 12.00. Samma tider på söndag då är jag här en sväng men vet inte exakt när. Skicka en fråga på SMS till 076 1414 076 så kan jag svara när jag vet bättre.
Haha tack Erik, men det behövs inte. Jag ska definitivt försöka titta förbi på lördag. Jag ska ändå flänga runt stan och prova specialkaffe så de kan vara bra att ta en paus med lite riktig mat :)
Det är alltså efter kl 12 som korvarna finns?
Patrik, vi tänkte också titta förbi lördag. Bunchdejt med mig och maken?
Erik, jag hade så gärna kommit om det inte vore så att jag faktiskt befinner mig 50 mil från Sthlm, på västkusten. Mycket, mycket synd. Jag får väl trösta mig med färska räkor, grillad marulk med min extremt goda vinsås, sesampanerad stekt fjärsing med min extremt goda kalla sås (fortfarande sittande i hybrishörnet)
Karintorps tomater känner jag mycket väl till pga att jag är närking i grund och botten och själ och hjärta och hamstrar dressing så fort jag är och hälsar på släkten.
Ha en trevlig helg och glöm inte att blogga om hur det blev och smakade.
Sidor