Kylande tips och ett femårsjubileum
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"10171","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-580","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"501","height":"752","title":"_MG_6409","alt":"_MG_6409"}}]]Det är sällan jag gör produktreklam, framför allt inte för kökstillbehör som oftast har sina egna mer eller mindre gapiga kanaler att nå ut. Men de här små lådorna, Frozzypack, som jag hittade på Naturkompaniet för ett par månader sedan har verkligen kommit till användning. Locken förvaras nämligen i frysen och fungerar som inbyggda kylklampar - mycket nimmare än att släpa omkring på en kylväska och därför flitigt använda. De har fungerat i timtal i tropisk badhusvärme och gjort att både sallad, skuren frukt och mackor hållit sig fräscha på stranden och under cykelturerna. Så den vill jag verkligen passa på att rekommendera nu när en ny värmebölja rullat in. Annars har jag visst i all tysthet haft jubileum nu i juli: för fem år sedan skrev jag mitt allra första inlägg på Matgästen här på Taffel, blev sedan snabbt shanghajad av Lisa FW som redaktionsmedlem (Kort om gott) och så vidare till egen blogg här, mitt under semestertystnaden i juli 2009. Bloggvärlden har förändrats mycket sedan dess: de öppna diskussionerna har flyttat från kommentarsfältet in på facebook, kommersiella aktörer har lånat in bloggens spontanform för att få till redaktionell credd och flera av de bästa som bloggade då har för länge sedan packat ihop och gått vidare till annat. Jag kan sakna nyfikenheten, generositeten och gemenskapen från mina första bloggår, men vet att alla nya media genomgår samma faser. När jag började hade jag ingen aning om att jag skulle komma att blogga i fem år, än mindre att bloggen skulle leda mig vidare till jobb som receptör och matskribent. Men det gjorde den och jag är oändligt glad över den här resan tillsammans med er läsare och vänner. Tack!
Kommentarer
Det är de bästa som härdar ut, tycker du inte? ;) Men visst är det lite trist med kommentarerna. Ofta får en lajk ersätta en kommentar. Saknar hur kommentarsfälten alltid spårade ur och drog iväg.
Haha, eller så går vi under med skeppet.Facebook har gjort enormt mycket för spridningen av blogglänkar, men kommentarer som inte hamnar tillsammans med ursprungstexten blir inte så fruktbara och länkar missgynnas i flödet till förmån för bilder (som ju blir fb:s via uppladdning). Jag saknar också det där att tio olika läsare kunde komma med input om sin egen matlagning och varianter de prövat. Dessutom så är kanske textfokuserade bloggar, som dessa på Taffel, dinosaurier i genren nu när de flesta vill snabbgilla en snygg bild på instagram istället för längre texter. Anpassa sig eller fortsätta? Det är frågan. Men så länge man bloggar oavlönat och på ren inspiration utan kommersiella förtecken måste man ju följa sin egen röst.
Inte anpassa. Följ dig själv bara. Och härligt att se att någon mer använder sig av ordet "nimmare" :-) /kram .
Tack fina Elvaelva! Lovar att inte anpassa (verkar vara en fysisk omöjlighet för mig i vilket fall som helst, det kliar). Nimm (enkel, lätt, smidig) är ett av de bästa skånska orden som finns, eller hur?
Grattis på femårsdagen! Så klart att det måste firas! Jag har alltid gillat din blogg, har nog varit lite dålig på att kommentera, det finns alltid en fin ton i dina texter som jag uppskattar! Tack för allt klokt du har delat med dig under åren - och kör på!
Tack så mycket Elin! Uppskattar verkligen långvarig, fin läsning på Ragazze - även om jag själv också tappat farten i kommentarsfältet.
Har alltid älskat Taffel.se och ALLA bloggar här! Bara att man inte alltid har tid att ta sig an matlagningen - ett vanligt problem idag eller? Jag uppskattar särskilt tonen här på Taffel.se - den passar mig perfekt! Fortsätt fortsätt!
Grattis! Det roligaste med Taffel är just att det fungerat som en plantskola. Att några av er som börjat lite blygt i kommentarerna blivit några av Sveriges bästa matskribenter.
Grattis till jubileum, och visst är det kul med långa kommentatorsflöden. Kan ibland vara halva grejen faktiskt, men taffel har alltid varit mycket bra på att hitta skribenter som levererar goda texter och där är du inget undantag.
Fortsaätt så länge du tycker det är roligt så kommer nog andra att tycka det är kul att läsa.
Grattis och tack själv för fina år, här är alltid en fröjd att titta in! Och tack för matlådetipset, måste spanas in.
Tack för att du fortfarande finns kvar här i bloggvärlden!! Jag gillar Taffel. Det som skrivs där är "nöjesläsning" i sin prydno! :)
Tove: Tack ska du ha! Tror det där med tiden gäller oss Taffel-skribenter med.
Lisa: Bugar och bockar. Ett mycket bra påfund av dig!
Emil O: Ja, min avsikt var inte att beklaga mig, mer att jag reflekterade över utvecklingen, håller med dig om spännande kommentarsfält.
Tina: Dito. Nu börjar det ju bli kallare, men lådorna får du säkert användning för.
Thomas J: Nöjet är helt på min sida. Hade inte ni läsare varit så roliga hade vi nog inte fortsatt år ut och år in :)
Verkar bra, det där måste införskaffas till sommaren 2014:)
Farbror Grön: Ja, gör det!
Sidor