La Belleza de Sóller
Stockholm-Motala, Stockholm- Motala...
Radiotystnaden är bruten. Hade inför sommaren stora planer på cocktailäventyr i dokumentationens tecken, men på något märkligt sätt så rann det av mig i takt med att jag varken blev brun eller fräknig. Visst har det druckits en del cocktails i sommar, men inte på allvar. Liksom. Typ. Nu kommer hösten smygande och ur ett barperspektiv har det börjat ypperligt. Passade på att fylla 40 härom veckan och blev då presentad med otroligt vackra och goda cocktailglas. När jag dricker öl gör jag det ur Signe Persson Melins glas Ruben. Och nu dricker jag cocktails i hennes sanslöst snygga glas Sparkling. Inköpta i den eminenta butiken Precis en sån i Malmö. Åk dit!
Min svåger dök dessutom upp med en hel "bukett" med nya spännande cocktailbitters. Jag kan nu stoltsera med Angostura Bitters, Angostura Orange Bitter, Peychaud's Bitters, Regan's Orange Bitters, Fee Brothers Grapefruit Bitters, Bitter Truth Creaole Bitters, Bitter Truth Xocolatl Mole, Bitter Truth Orange Bitters, Bitter Truth Aromatic, Bitter Truth Celery Bitter och Dandelion & Burdock Bitter. Tänk så kul vi kommer att ha tillsammans!
Ja, förutom nya spännande glas och drycker så inleddes hösten med en långhelg i Puerto de Sóller på Mallorca tillsammans med kollegorna. En kick-off fylld med segling, tapas, cykling, tapas, ljumma nätter, tapas och Herbes de Mallorca. Alla mina fördomar om Mallis fick sig rejäla törnar och jag blev blixtförälskad. Hit ska jag åka igen.
Sista kvällen fick jag uppleva mitt livs mest bisarra restaurangupplevelse då vi serverades tapas av tre ashöga spanjorskor i 30-årsåldern. Silly walks i kombination med flaskor i backen, flygande majonnässkålar och allmän förvirring. Maten var dock sensationellt god. Den mystiska upplevelsen avslutades med ett litet glas Herbes de Mallorca, en likör kryddad med anis och aromatiska örter. Varianten vi drack efter maten var av de sötare slaget. Flaskan som fick följa med till Sverige var betydligt torrare. Gott. Det här borde man kunna göra cocktails på. Så fick det bli.
Gin är gott. Söt vermouth är gott. Nu kör vi.
Det hela blev en fantastisk anrättning som jag nog håller som min bästa komposition någonsin. En vuxen, ganska sober cocktail som ändå stökar och bråkar en smula i munnen.Lätta toner av anis, blandade med övriga örter och russinsmakerna från vermouth. Det hela tillspetsat med en skvätt orange bitters.
Sitt ner i båten! This is the shit!
La Belleza de Sóller
Receptmakare: Johan Karlfeldt
Kärlek direkt från Sóller, Mallorca.
- 4 cl gin
- 2 cl söt vermouth
- 2 cl Herbes de Mallorca
- 1 cl sockerlag
- Några stänk orange bitter
- Blanda rubbet i ett mixerglas med stora isbitar.
- Rör runt ordentligt.
- Sila.
- Servera.
- Kolla http://www.mallorca-dreamhomes.com/
Skål!