Lagom Burrito…inte alls svenskt
Inte trodde jag att en helg på Kullahalvön i lugn och ro på ett hotell med havsutsikt och välrenommerat kök skulle resultera i att den kulinariska behållningen skulle uppenbara sig i form av en snabbmatsvagn. Jag älskar överraskningar.
Mitt på det brittsommarsoliga torget i Ängelholm stötte vi på ett burritokök på hjul. Namnet ”Lagom Burrito” stod i bjärt kontrast till devisen ”San Francisco Style”. Fast mest skriade den kalifornieninspirerade serveringen mot den skånska lördagslunken. Frågorna hopade sig genast om hur denna främmande fågel landat just här och framförallt om det skulle smaka annorlunda än den allenarådande santa-maria-fredagsmys-kryddningen.
Den mobila snabbmatsinrättningen drivs av Hanna och David Jaye som efter flytten från USA saknade den kaliforniska varianten av det mexikanska köket och vägrade låta sin dotter växa upp i en stad där fast food var synonymt med kebab och McDonalds. Allt som serveras från vagnen är hemlagat från grunden. Salsorna görs i tre olika styrkor och oxköttet marineras i anansjuice för att få den rätta konsistensen och smaken. Man serverar endast burrritos som kommer trinda och stinna av en av fyra olika fyllningar; vegetarisk, fisk, kyckling eller nötkött. Den sistnämnda är inte en färsröra som brukligt utan en riktig, tuggig köttgryta.
Detta är kärleksfull slow food serverad som fast food. Tänk att man måste åka vill till Ängelholm för att hitta detta. Om det smakade bra? Det var definitivt inte lagom och absolut värt en extra omväg om ni är i närheten.
Glöm inte att rösta på din favorit till Alternativa Matbloggspriset 2010!
Comments
Hej,
Den här kommentaren tillhör ju inte alls inlägget, men jag måste bara fråga hur det gått med din egna umami pasta? Har du provat att göra själv än? Jag är väldigt nyfiken på ett recept isåfall...
/Minai
Vilken fin vagn! Men varför det modesta "lagom?" i namnet, tycker det verkar vara en lösning "extra allt". Den får gärna rulla hitåt!
Pages