Anders Öhman föddes i Västergötland tidigt 1960-tal och föddes upp på Findus fiskgratäng, palt, Skogaholmslimpa och burkskinka med spenat.
Matintresset kom i samband med egna lägenheten och inköp av böckerna ”Mat för två omkring 10 kr”, ”Carl Butlers bästa för IKEA” och en prenumeration på Allt om Mat. Köksutbildningen består av ett kvartssekel med oätbara fiaskon och hyfsade smakupplevelser. Framgångarna kunde främst skyllas på buljongtärningar som numera, på grund av en viss överkänslighet, är bannlysta.
Kommentarer
Alltså det är väl mat ändå. Precis som en tomatsås är mat även om den innehåller citronsyra och lite konserveringsmedel?
Kul! Tänket känns intressant, även fast det såklart inte är heltäckande. Men en fingervisning?
Jag gillar mat med många ingredienser! Vill man minska sitt intag av mat som är tveksam för hälsan bör man helst undvika saker som slinker igenom flödesschemat: allt med mycket socker och/eller vitt mjöl. Inte ett dugg naturligt för människokroppen.
Har varan etikett > Ja > Innehåller den stora mängder socker och/eller vitt mjöl > Ja > Inte Mat
Så kanske?
Hmm. Hur skulle man kunna få in det på ett smidigt sätt?
Lisa: på vilket sätt är inte vitt mjöl och socker naturligt för kroppen?
Jag föredrar här ordet "fikonspråk" framför anglicismen "mumbojumbo".
Instämmer med Lisa om de snabba kolhydraterna.
Sidor