Idag ligger jag hemma i influensa och febrig förundran över hur världen förändras. En liten lista kan jag ändå hosta ur mig.
1. Det underbara gänget bakom TakeOver kör just nu ett gästspel på Pocket. Bara kvinnor i köket. Man går inte på gästspel för att äta den perfekta maten, lika lite som man går på konsert för att få den perfekta ljudet. Man går dit för att det är fantastiskt att vara en del av något större. Känslan i publiken. Dina mentala smaklökar kommer att jubla. Du kommer att ha en toppenkväll. Detta sagt var maten som vi fick på presslunchen i förrgår förbannat god. Dessutom kommer an ambitös veganmeny finnas som alternativ varje kväll. Den är signerad smaksäkra radiokocken Linn Söderström. Jag har inte bestämt vilken kväll jag ska gå, men det är sällan jag tar mig råd på att gå på restaurang numera. Detta får inte missas!
2. Jag och mina frilansande kollegor sitter i klistret. Matskribenter, journalister, stylister, illustratörer och fotografer sätts åt med ett förnedrande frilansavtal. Nu har vi gjort ett upprop. Vill ni ha bra matjournalistik? SNÄLLA LÄS OCH DELA PÅ SOCIALA MEDIER!
3. Tyge & Sessil (Stockholm). Jag tycker att Maximilian Mellfors är en av de bästa sommeliererna i Sverige. Nu har han och Niklas Ekstedt startat en bar med naturviner och få -- men fantastiska -- smårätter. Försöker komma över förnedringen att det som troligen blir mitt nya favvoställe ligger på Östermalm. På grund av sjukdom har jag inte ens hunnit gå dit ännu. Pinsamt, va?
4. Just nu äter jag gärna: Blodapelsiner, surdegsbröd på hemmalt mjöl, finskt surdegsbröd från Sinuhe (finns på t ex ICA Kvantum), bästa fisksåsen från Megachef (finns på asiatiska butiker), musslor, frysta kastanjer från Picard, köttfärslimpa, gråärtor, suveräna valnötter från Årstiderna.