Majs i mugg
Eventcentrum. Det är en märklig känsla att hamna på Heron city i kungens kurva utanför Stockholm, vad man än är där för att göra. Jag och Boel skulle i alla fall köpa lite minneskort och skit på den monstruösa teknikbutiken. Men det är ju som sagt ofta på otippade platser man ramlar på det kulinariskt apparta.
Jag och några kompisar har haft ett stående skämt om att man skulle bli stromrik på affärsidén "potatis på en pinne". Den mest basala av snabbföda för en stressad storstadsbo med smala pengamarginaler. En glasspinne. En stor kokt kall potatis. Lite grillkrydda. Billigt, snabbt, enkelt, relativt mättande, och outsägligt torftigt.
Idén snurrade upp i mitt minne när vi ramlade på ett stånd på Heron city som sålde... ta da: majs i mugg. Jag och Boel kunde inte hejda oss. Vi var tvungna att ha detta gyllengula hopkok som kändes som en av de bistraste affärsidéer man kan ramla på: En pappmugg, majs. lite fett, grillkrydda.
Det som slog mig när jag åt det var förvåning: varför har ingen sålt detta innan? Det var något med den extrema avskalade enkelheten i grejen som var så skön. hur opretto kan mat bli? Så här opretto.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"9526","attributes":{"class":"media-image","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"256","height":"192"}}]]
Tänk helt vanlig burkmajs, typ mikrouppvärmd, lite smör och så den där lite texmexinspirerade grillkryddan. Sött, salt, fett. Besöken på Frantzén Lindeberg, Fredsgatan 12, Lux och andra toppställen till trots, jag var såld. Jag skippade mitt planerade besök till hötorgshallen för att köpa svärdfisk och kaffirlimeblad för att i stället gå till Ica och köpa några burkar majs. Jag tror att det här är mitt fall ner i matvärldens avgrunder.
Kommentarer
Jamen prova att koka majen i lite mjölk och sen smälter du ner cheddar. tre ingredienser och du är i paradiset!
Coolt, du verkar modigare (eller rikare) än mig. Har länge gått och skrattat åt det där stället. Majs i mugg låter liksom för enkelt för att vara värt cashen.
Majs i mugg är bruklig gatumat i Mexiko, där det går under namnet 'elote' (betyder majs) eller 'esquite'. Serveras oftast med majonnäs, limejuice, chilipulver o dyl.
http://blogs.chron.com/hittheroad/elote.JPG
Jag kan liksom inte tro att det är sant.
Såg att dom hade majs i mugg när vi var på bio i Delhi. Det såg gott ut men vi fegade ur och höll oss till det säkra kortet poppad majs i hink.
Den är verligen mycket godare än majs i burk dem säger att den är special majs ingen i burk den är helt färsk ingen konserveringsmedel eller nått den smakar exakt som en färsk majskolv
MM skit gott med ost smör och salt
Jag har en vän som har jobbat med att sälja majs i kopp på heron city. Hon säger att det är gott, själv är jag lite skeptiskt. Det ser inte så lockande ut, men å andra sidan är jag ett fan av majskolv med smör och salt och det här är ju bara majskolv minus kolven...
Pröva majskorn med sesamolja och chili! Suveränt (om man gillar sesamolja)!
Hej alla där!
Corn in cup är inget vanligt majs i burk eller nåt man köper på Ica .All majs som finns i sverige idag är dålig kvalite som är kapad från majs kolvarna .Så i sin tur förlorar alla näring och juice då ersätter företag smaken med konserveringmedel och socker så den smakar. Testa att skölja av vattnet och smaka då smakar den bara skal.
Cup2go/tastycorn i Nacka forum, Liljeholmenstorg galleria, Skärholmen centrum och Heron city har den bästa majsen i Skandinavien. Vår majs är speciell handplockade från majskolvarna så kornen förlorar inte smaken och näringen och den ångkokas och serveras med exmp. BBQ,SALT, SMÖR,SOURE CREAM MM NÄSTA GÅNG DU I NÄRHETEN MAILA MIG SÅ BJUDER VI PÅ EN GRATIS CORN IN CUP.
Sidor