2008-03-13 av Jens Linder
Menytrubbel på Aquavit
Häromdagen lyxlunchade jag på Aquavit grill & raw bar i Stockholm med en god vän. Det var en småskakig historia: pommes frites som smakade bränt, den svart kaviaren som druknade i högljudda smaker och andra småfadäser. På det hela taget var det för många dåliga detaljer för att den höga prisnivån skulle vara motiverad, den gången. Men nu är ju stället rätt nytt och det handlade säkert mest om barnsjukdomar. I grund och botten är idéerna goda.
Men en sak bör man nog ändra på en gång: menyn. Den är obegriplig. Felaktiga rubriker och oklar grafik göra att folk sitter och grubblar en bra stund innan de kallar på kyparen som sedan får förklara. Verkar vara en onödig belastning på den trevliga serveringspersonalen.
Kommentarer
Vad av alltihop är raw bar?
Och den petiga i mig tycker att det svenska namnet på rätten ska stå först. Jag har aldrig riktigt gillat ordet entree.
Sidor