Mumsfilibabba, sade mormor.
Med mor och mormor på besök är det givet med en utflykt till de många smakerna på Åbergs Trädgård, grönsakstallrik med eller utan lax respektive charkuterier är något för den som vill ha variation. Grönsakerna är "härodlade" och smakar mycket naturella men kommer också till sin rätt med med varandra, syrade eller finstämt kryddade med citronskal och sesamfrön. Smakar sommar och mumsfilibabba som mormor sade. Vi gillade att sitta ute i trädgården, höra korna råma och vinden blåsa genom träden. Sedan var det skönt att skrota runt bland vackra växter och roligt att köpa med sig några ätbara hem:
Anisisop: Smakar lakrits och är gott till vattenmelon och citron...
Grekisk oregano: Smakar mycket till fetaost, tomat, smält ost...
Men nu sover mina gäster efter dagens strapatser och jag försöker att knappa tyst på tangentbordet. Imorgon ska vi se vad Möllevångstorget har att erbjuda, eller idag är det ju, och så får vi göra våra egna grönsakskompositioner.
Är det för hett i bilen är det bara att stanna till på vägen, till exempel några kilometer från Ystad i riktning mot Trelleborg. Några steg och du är på stranden där havet öppnar upp sig med svallande vågor.
Kommentarer
Utmärkt utflyktsmål! Jag älskar att åka till Åbergs. Blev lite nyfiken, bara: Vad är det gröna i glasen?
Gurkshot! Vi var halva dagen på Åbergs, det blev fika också... Tur att du och Lisa tipsat om stället.
Gurkshot, vad festligt! Var den smaksatt eller plain?
Den gick snabbt i men möjligen fanns där lite syra och salt?
Sidor