2010-05-12 av Lotta Lundgren
Mysterium
Det konstigaste hände precis alldeles nyss. Kommer gående Götgatan fram i solen rullande min präktiga damcykel. Helt plötsligt hör jag , ytterst tydligt, hur någon/något lägger en ordentlig brakare – inifrån min väska som jag har framme i cykelkorgen. Det är väl ändå lite underligt, visst är det? När jag öppnar väskan tycker jag mig känna doften av lite gammalt stekos.
Känner någon igen detta? Vad är det? Kommer det hända igen?
Blev så uppjagad och förvirrad att jag gick in på Filippa K och köpte en sparkdräkt för vuxna kvinnor. Röd.
Kommentarer
Men så där gör min mobil alltid när jag har pratat kål- och bönrecept på telefonen för mycket. Det är fullkomligt naturligt och kommer att ge med sig inom en vecka. Och gör det inte det så får du väl prata filmjölk ett tag, det är bra för känsliga mobilmagar!
Lotta, det VAR något övernaturligt som hände. Det var en liten grön varelse med antenner på huvudet som ville upp ur din väska och säga "Take me to your leader" men...det sket sig *fnissar hysteriskt*
Ursäkta, jag har druckit flera glas Leva - hur kan ett så mediokert rödvin heta Leva??Och varför drack jag flera glas??
Transfetter och industriellt härdade fetter är en mycket större hälsorisk än de lite bittra ämnen som kan bildas när man hettar upp olivolja.
Jag är en enkel människa. Jag gillar enkel matlagning. Hålla på och joxa med flera olika sorters oljor är helt enkelt inte för mig. Rapsolja av lite enklare sort är ett bra alternativ för stekning om man vill vara superkorrekt och hetta upp till höga temperaturer.
Men det är viktigare att undvika margariner och majsolja.
Tänker du möjligtvis på ishavsrom? Stenbiten finns nämligen. En mycket söt och rar fisk med en sugpropp på magen om jag inte minns fel.
Ishavsrommen kommer från Loddan, ett namn som ju kanske inte riktigt har det där kommersiella svänget som får burkarna att flyga av hyllorna.
Personligen tycker jag man ska äta fiskarna och låta deras ägg vara i fred.
Hahaha... nu fick du en ny läsare som kommer följa din blogg som en blind följer sin hund. (och som hunden följer den blinde)
Du var rolig!
Jag ha er skällande hund i min mobil, det råkade bara bli så när min man ringer. Men en annan fråga, är det inte så att just Stenbitsrom inte finns? Att stenbiten är av fel kön o att det heter mått annat mem att det låter så o-gott, typ Kabbelhjo-rom, eller vad det nu hette?
Har du haft väskan länge? Börjar den bli lite senil? Den har kanske svårt att hålla sig?
Annars kanske det är djuret som fått släppa till väskskinnet som spökar för dig? Du ser väl på "Andar finns dom" eller "Det Okända"? Det kan vara väskans spöke som blivit förgrymmad över att du haft t.ex. en lätt övermogen gorgonzola i väskan. Stark ost skall man vara försiktig med vettu.
Förrsten har jag en groda i min mobil.
Kvabbso, så heter honan till hanen stenbit. Det är hon som har rommen och inte så snyggt namn.
Den som kände han klämde! Lagade förresten din thailändska gurksallad häromdagen, helt gudomlig.
Visst är den bra? Man kan bli lite flatulent av all den där löken, men annars är den svårslagen.
Grejen är – det kom inifrån väskan. Jag är allvarlig.
Ja, det var otroligt fina smaker! Låter f ö märkligt det där med din väska. Har tänkt på saken men inte kunnat föreställa mig vad som var orsaken till den stekosande väderspänningen.
Du är gudomlig Lotta, humor som din är guld värd.
Om du haft en kombination av ett stycke Stenbit (fisken som rapar/pruttar när man skär upp magen för att plocka ut romsäcken) och ett stycke väldoftande ost hade jag kunna förklara händelsen.. men nu!? En spökprutt?
Lagade förresten din asiatiska kycklingfärs igår och dog lite på kuppen.
Enda rimliga förklaringen är att väskan är mottagarenhet för en teleportör. Det är ju en fantastisk affärsidé att kunna erbjuda folk att diskret teleportera sina fisar. Stekoset berodde nog på värmealstring i samband med överförandet.
Undrar i så fall vem som donerade den.
Det är en teori förstås. Men ändå. I ett helt liv har jag gått och väntat på att något ÖVERNATURLIGT skulle hända. Vad får jag? En prutt.
Men det är väl bättre än inget.
Hej,
Älskar din blogg! En fråga: Hur tänker du kring olivolja och temperatur – har hört att den inte får bli för varm för att det då bildas "farliga"/onyttiga ämnen? Som med de ugnsbakade rotfrukterna längre ner på sidan, 200 grader är väl över den gränsen? Steker du i olivolja? Hur mycket vågar man isf dra på?
Skulle vara ytterst tacksam om du kunde kringa lite klarhet!
Min brorsa la en rejäl brakare utanför Papagallo för några år sen, kan det varit den? Det kan i kanske förklara stekoset också.
MEN GUD, DET VAR PRECIS UTANFÖR PAPAGALLO DET HÄNDE!
själva fiskarten heter sjurygg. hannen kallas, som rutan skrev, för stenbit medan honan kallas kvabbso. så värst söt tycker jag inte den är, åtminstone de vuxna har ett rätt korkat utseende medans ynglen är toksöta! (marinbiolog-ja. nördig marinbiolog-ja!)
Sidor