2010-11-02 av Kinna Jonsson
Paprika - glädjespridare på vintern
Det är rätt skoj i köket. Jag filmar en del och har jag filmat och berättat lite om ugnsbakad paprika som är prisvärd och roligt att laborera med. Bl a kan den ugnsbakade och skalade paprikan blir en god sås eller soppa. Tillsätt lite crème fraiche och buljong, kanske en örtkrydda och vips öppnar sig oanade möjligheter. Paprika köper jag i mängder på hösten. En del av den ugnsbakade skalar jag och fryser in. Passar som drinktilltugg också. En del skivar jag bara och fryser in. Den använder jag till grytor på vintern.
Filmen ligger så att man kan prenumerera på den via mobiltelefonen. Skicka då ett SMS med texten VMS KINNA till 72105. Jag lägger upp ungefär 2 klipp i veckan. Kika också gärna på VMS play så kan du prenumerera på fler.
Kommentarer
Vad gulligt! Jag brukar kärna ur paprikorna innan jag bakar dem för det är mycket enklare.
Tack för tipset Lisa.Känner mig faktiskt lite fånig framför kameran men gillar att filma det jag gör.
Du är ju toppenbra!
Själv är jag lite av Ajvar-tillvänd.
Men detta är ju äkta vara.
När jag står där i köket med testar som hänger och inte särskilt tjusig filmar jag mig själv. För de som håller på med det här säger att man behöver filma sig själv för att göra klippen lite roligare och personligare. Då känner jag mig rätt fånig. Sminkar mig rätt lite till vardags, bryr mig inte om klädstil etc...Och mitt kök ska man inte tala om. Det är riktigt sunkigt. Ibland önskar jag att jag kunde vinna tävlingen Sveriges fulaste kök och låta någon komma hem till oss och styla till det. Helt göra om det för det är nog ett av de värsta i sitt slag. =)
Sidor