Persikor i konjak eller jordgubbar i Cointreau
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"8017","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-420","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"365","title":"glass-och-inlagda-persikor","alt":"glass-och-inlagda-persikor"}}]]
Den som spar han har. Varje sommar är det brått att försöka lägga in frukt och persikor är en av dem. Lätt som en plätt att klyfta frukten, koka sockerlag och smaksätta med konjak. Om man nu inte har tillgång till frukt pimpad med alkohol kan man marinera något från frysen. T ex var tipset från jordgubbsodlaren i Vårdsberg att mariena skivade jordgubbar i sockerlag med Cointreau.
Receptet kommer från I mormors skafferi.
Jordgubbar i Cointreau
Receptmakare: Bertil Fredriksson, jordgubbsodlare i Vårdsberg, Linköping
Portioner: 4 pers
Tid: marinera en stund före servering
I det här receptet går det bra att använda både färska jordgubbar på sommaren och frysta skivade jordgubbar på vintern. På vintern tinas jordgubbarna i lagen.
- 1 l jordgubbar
- 3 msk Conintreau
- 3 msk florsocker
- saft av 1 apelsin
- Skiva eller klyfta jordgubbarna.
- Rör ihop florsocker och apelsinsaft.
- Häll vätskan över jordgubbarna.
- Servera med vispgrädde smaksatt med Cointreau.
Kommentarer
... Russin i konjak är inte heller fel! Servera på glass!
Just det - fast vi hade romrussin som var jättegoda. Tack för att du påminde mig!
Sidor