2009-03-12 av Olle Lidbom
Recension av en recession
Ett idogt representerande de senaste veckorna har givit goda insikter i hur restaurangvärlden påverkas av recessionen: större portioner. Idag lunchade jag till exempel en panerad (!) fläskkotlett stor som ett pingisrack på Hälsingborg. I går en bjässe till grillad oxrygg på Kungsholmen. Dessförinnan åt jag mig proppmätt på asado på Grill som serverades i en lika riklig mängd som Kebab House serverar sin kebab de luxe. Under högkonjunktur och positivt kassaflöde bär det inte lika mycket emot för kroggästen att gå hungrig från bordet. Men när vi nu går ut och äter (och på vägen till Kungsholmen igår gapade de flesta andra restauranger tomma) vill vi bli inte bara belåtna - utan även mätta.
Kommentarer
Vill påpeka att bilden jag lagt in åt Olle kommer från Tallinn. Där var portionerna gigantiska även under högkonjunkturen. Tonfiskcarpaccio på bricka, kaviar i kar.
Dom glada dagarna i Tallinn, nu ett minne blott. Festen kanske satte kaviaren i halsen.