2010-10-08 av Anders Öhman
Recept: Falukorv från Svarta Havet
Ett vardagsrecept så gott att vuxne sonen, som vanligtvis petar i sig som en anorektiker, åt sig svimfärdig. Det är bara en variant på vanlig ugnsfalukorv men visst låter det bättre om den är från Svarta Havet.
Falukorv från Svarta Havet
Receptmakare: anders öhman
Portioner: 4-5
Tid: 30 minuter
Det här är väl inte så mycket recept som en uppmaning att variera vardagsmaten.
- en ring falukorv
- bulgarisk fårost, fetaost eller liknande
- gul lök
- soltorkade tomater i olja
- olivolja
- paprikapulver, gärna rökt
- svertpeppar
- Dra av skinnet från och snitta den tvärsöver med en tumsbredd mellan skårorna
- Fyll snitten med ost, lök och tomat och ringla över oljan samt pudra över paprikan.
- Grädda i ugn på 225° tills allt fått fin färg. Servera med potatismos.
Kommentarer
Jag har inte varit sugen på falukorv på länge, men helt plötsligt började snålvattnet rinna till...
I princip åt vi det här i går. Minus tomat, plus äpplen. Säsongens första Kung Edward fick bli mos.
Det var inte dumt alls en regnig torsdag.
Sidor