2010-02-17 av Kinna Jonsson
Så bjuder jag
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7847","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-30","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"314","title":"Bild-67","alt":"Bild-67"}}]]
I mittuppslaget i veckans Året runt står mamma Märtha, pappa Birger och jag och skålar med en svensk kir. Svensk kir serverades på svenska klubben i Paris när jag bodde där och är mousserande vin med lite fläderblomssaft i botten. Mamma har lagat en vårinspirerad middag och dukat med linne och silver i gårdrestaurangens matsal på Klefstad. En del av inläggningar och saftrecept i reportaget kommer från I mormors skafferi. Text: Inger Bjugard, Foto: Kent Jardhammar
Kommentarer
Inger Bjugard är en raring och en otroligt duktig (underskattad) receptmakare.
Håller med dig, Inger Bjugard är jättetrevlig och har många strängar på sin lyra förutom att hon skriver bra. Bl a odlar hon och hennes man persikor, bigarråer,jordgubbar och rabarber på Väversunda bärodling i Östergötland.
Sidor