Kryddan du alltid har hemma gör vardagen till fest när den plussar på med komplexitet. Fänkålsfröna har en djupare och jordigare lakritssötma än grönsaken fänkål. Dessutom har den drag av apelsin- eller pomeransskal. Fröna blir underbart goda och mindre sötbeska om du rostar dem lätt i torr panna före användning. Lustigt nog blir de små fröna riktigt goda om du råkar bränna dem lite. Och visst låter "svedda fänkålsfrön" riktigt rafflande? Testa i köttfärssås eller tomatbaserade grytor.
apelsin, aprikos, basilika, blekselleri. röd chili, citronskal, dill, fisk, getost, griskött, havskräftor, hasselnötter, honung, kapris, kikärtor, korianderfrö, kyckling, lagerblad, lax, ljus choklad, morötter, melon (vit och grön), nötkött, liver, olivolja, persilja, rosmarin, röd och gul paprika, persilja, saffran, salvia, stekt lök, svartpeppar, tomat, vinäger, vitlök, vitt vin, zucchini
Fänkålsfreak? Då har du säkert egna smakkamrater, kanske vill du rent av lägga till dem i kommentarsfältet? Kör på!