Förvånansvärt många begåvade människor tror att ett ägg nått slutstationen när de kokats perfekt. I själva verket kan det ses som att en ny råvara fötts. Det kokta ägget kan hackas fint till en sås, grovt till en moffig äggsallad eller bara klyftas som ett tillbehör. Men ägger samarbetar inte utan vidare med vilka råvaror som helst. Hör upp nu! Den här listan är speciell! Jag har med extra omsorg valt ut de smakkmrater som kan fungera som en smakbrygga, det vill säga jämkar samman det sturiga ägget med andra råvaror. Kokt potatis och kokt ägg är till exempel ingen självklar kombo, men med kapris eller en driva gräslök samsas de plötsligt finfint. Ett hårdkokt ägg med krämig gula är lättare att kombinera med andra råvaror, eftersom smaken är mindre svavlig.
cornichoner, dragon, curry (vanligt pulver), fiskrom, gräslök, grönkål, kapris, libbsticka, nässlor, pepparrot, pepparrot, purjo, ramslök, rökt fisk, rökt kaviar, salladslök, sardeller, spenat