Det är lätt att underskatta kryddkrasse, men ibland är den lilla stunsiga hettan exakt vad en rätt behöver. Livräddningen går på sekunder, för det är ovanpå maten kryddkrassen trivs bäst. Smaken är rättfram och okomplicerad vilket ger den en bred repertoar. Den är god till allt som är rökt och ger schvung åt feta, lite tröga rätter. Dessutom balanserar den sötma fint. Nördfakta: Kryddkrasse kan ersättas av blommor och blad av indiankrasse. Supernördfakta: kryddkrasse kan ersättas av papayakärnor.
färskost, gris, gräddfil, grönsallad, gurka, inlagd sill, kapris, knäckebröd, krabba, lax, leverpastej, lök, majonnäs, räkor, rått kött, rökt fisk, rökt kött, sardiner i olja, senap, syltlök, rå tomat, ägg, äpple, ärtor, ättika
Sitt inte och tryck på genialiska egna förslag, dela med dig i kommentarerna! VI HAR HELA LISTAN! KLICKA HÄR FÖR FLER SMAKKAMRATER!