Ljusa russin har en fruktigare, mer godisaktig och syrligare smak än de mörka. De som drar åt citrongult är ofta ganska ordentligt svavlade och nästan stickigt sura. De är något mer svårkombinerade och trivs bäst i det söta köket i kombination med andra russin, som en kul kontrast. De här gigantiska mellanblonda russinen skiftar i rött och är köpta på Pierias Livs i Hötorgshallen. Ljusa russin är ett perfekt motgift när rätten hotar att bli för murrig och flack i smaken. Vill du mildra syran kan du steka dem mycket hastigt i smör så att runda karamelltoner framträder.
anis, apelsin, banan, basmatiris, bulgur, blomkål, brynt smör, cashew, curry, brysselkål, endiver, fänkålsfrö, garam masala, getost, gröna bönor, havre, hasselnötter, ingefära, kanel, kardemumma, karl johansvamp, kycklinglever, kvitten, lagerblad, mandarin, marsalavin, morötter, persilja, pinjenötter, pistashnötter, päron, quinoa, saffran, sesam, smör, valnötter, vinäger, ädelost, äpple
Tipsa om egna favoriter i kommentarerna!