Pumpafrönas tydliga beska balanseras av fyllighet och röktoner när du rostar dem, gärna i lite olja som mildrar. Extra lyckat blir det om du saltar på dem efteråt. Du kan rent av blanda ner lite finhackad eller mortlad vitlök sista tio sekunderna de rostas. Råa pumpakärnor domineras av grön gräsighet. På grund av deras robusta karaktär trivs de bäst med andra distinkta smaker och i lätt sötsyrliga sammanhang. Dessutom ger de krasande tuggmotstånd och är rasande dekorativa. Ava alla smakkamrater är nog röd paprika den mest självklara. Strö dem gärna över rostade rotsaker eller mexikanska och texmexiga rätter. Som svart bönsoppa.
apelsin, avokado, bacon, chipotle, citron, feta, garam masala, getost, grönsallad, gul paprika, kanel, korianderfrö, kummin, morot, mörk choklad, lax, ljus soja, majs, majschips, olivolja, paprikapulver, pumpa, pecorino, persilja, prästost, russin, röd paprika, röda vinbär, rödlök, spiskummin, stekt lök, stekt potatis, tomat, svartpeppar, torkade fikon, vinäger, vitlök, ädelost