Rabarber är grönsaken som lajvar frukt. Som rå kommer den knappast undan med det, kartigheten och den stickiga oxal- och äppelsyran har sitt att säga. Men tunt skivad i sallader är den ett trevligt inslag. Först när rabarber upphettas med socker sker magin: blommiga, fruktiga och kryddiga aromer utvecklas. Egentligen borde jag skapa olika recept för olika typer av rabarber för olika sorter har så vitt skilda personligheter att det nästan är förolämpande att bunta hop dem hur som helst. Så ta det här med en nypa salt! Vissa perversa människor gillar verkligen kanel på sin rabarber. Ni har min välsignelse, men kombon kommer aldrig upp på min topplista.
anis, chili, citron, citrongräs, fisksås, fläder, griskött, hasselnötter, ingefära, jordgubbar, kardemumma, kimchi, kokos, kyckling, libbsticka, limebasilika, makrill, mandel, mandellikör, rosenvatten, rosépeppar, senapsfrö, vanilj, vitkål
Fler förslag? Var inte blyg, kommentarsfältet är ditt!