Med sin milda kålsmak, spröda konsistens och snabbt avklingande pepprighet är rädisan ofta sig själv nog. Allt som behövs är en gnutta salt för att balansera det bittra. Och tänk så många vackra sorter det finns! Men vad gör man med den när man inte vill äta den rakt upp och ner? Skiva ner i sallader, woka, ångkoka eller förväll dem. Tillaga dem alltid så snabbt att de behåller en milt rosa färg. Daikon, även kallad istappsrättika, ser ut som en jättelik vit morot. Den kan med lite god vilja betraktas som en förvuxen rädisa. De är så kallade cook-alikes. Skär i tärningar och använd på samma sätt.
dill, dragon, citron, dill, dragon, feta, färskost, getost, gräddfil, gräslök, gröna bönor, grönsallad, gurka, honung, ingefära, kall kyckling, krabba, libbsticka, miso, mynta, nässlor, nötkött, pepparrot, persilja, quinoa, rågbröd, rökt fisk, rökt kött, salladslök, senap, sesam, skinka, smör, sockerärter, stekt fisk, svenska hårdostar, tofu, valnötter, ädelost, ägg, äpple
Bidra gärna med egna förslag i kommentarerna!