Röd paprika är extra viktig att köpa ekologisk. Inte bara för att de är tillhör de grönsaker som innehåller mest rester av bekämpningsmedel, smaken på de ekologiska är nästan alltid överlägsen. Mer sötma, mer komplexa aromer. För att få fram paprikans innersta väsen ska de rostas i ugn eller stekas på mycket hög värme tills de blir svartfläckiga. Orkar du skala dem belönas du med bättre smak och konsistens.
akvavit, anis, avokado, aprikos, balsamico, blomkål, citron, fänkålsfrö, granatäppelsirap, grönkål, hallon, kanel, kardemumma, kikärtor, korianderblad, korianderfrö, kummin, lamm, lime, mandel, nötkött, pastis, PX-sherry, saffran, salvia, sardeller, spiskummin, svarta bönor, svarta oliver, timjan, tonfisk, torkade fikon, vinäger, valnötter, vita bönor, vitlök
Visst saknas det någon av dina favoriter ovan? Komplettera i kommentarerna!