Rödbetan levererar ett tungt artilleri med kraftiga, jordaktiga och nästan lakritssöta smaker. Bakom kanonaden kan dock fin fruktighet anas. Alla gillar inte rödbeta, men fler gör det om den balanseras med rätt smaksättare. Ämnet geosmin ger en del av jordigheten, eftersom det bryts ner av syra är en sur marinad ett bra knep. Visste du att blasten också är smarrig? Bli inte nervös om du kissar rött dagen efter …
apelsin, balsamico, brynt smör, citron, citrontimjan, dill, dragon, feta, färskost, getost, granatäppelsirap, gräddfil, kapris, kryddpeppar, kryddnejlika, kummin, kärnmjölk, lagerblad, libbsticka, mynta, nötkött, pepparrot, persilja, rökt fisk, rökt kött, smör, svarta vinbär, svartpeppar, tahini, timjan, torsk, vinäger, ädelost (syrlig), ättika, äpple
Är du en av rödbetans vänner? Ge den nya smakkamrater i kommentarsfältet!